Műsorajánlók: Mit nézzek a TV-ben?

19:00-20:05
Csillagkapu: Atlantisz II./11.
kanadai-amerikai filmsorozat,2004-2009
(STARGATE: ATLANTIS)

Atlantisz egy hatalmas óceán alatt fekszik és fogytán van az energiája, ráadásul egy, a galaxisban élő nép is a katonák segítségét kéri ősi ellenségük legyőzésében. Katonai mentőakció indul hát az ellenség bolygójára, hogy kiszabadítsák elrabolt társaikat...

Főszereplők: Joe Flanigan, Torri Higginson, Rachel Luttrell, Paul McGillion, Jason Momoa
Sorozatok: sci-fi/horror/fantasy
19:20-19:45
A Simpson család XVII./10.
amerikai rajzfilmsorozat,2005-2006
(THE SIMPSONS Y17 - HOMER'S PATERNITY COOT)

Homer apja

Egy a hatvanas években megfagyott postás olvad ki, akinél van egy levél, ami Homer anyjának van címezve. Az írója azt állítja, hogy ő Homer igazi apja. Hősünk felkutatja az ismeretlen életmentőt, és nagyon megkedveli. Vajon tényleg az ő gyermeke? Még DNS-tesztre is sor kerül, hogy eldőljön.
Sorozatok: humor/musical
19:35-20:30
Gyilkos sorok X./20.
amerikai krimisorozat,1993
(MURDER, SHE WROTE 1020 - A MURDEROUS MUSE)

Meggyilkolják Jessica egyik jó barátját, a 18 éves híres zongoristát, Byron Tokofsky-t. A fiú menyasszonyának apját vádolják a gyilkossággal. Jessica megérzése szerint azonban máshol kell keresni az elkövetőt.

Főszereplők: Angela Lansbury
Sorozatok: krimi/akció/kaland
20:00-21:30
Az én gyönyörű hazám
német film,2012
(MY BEAUTIFUL COUNTRY)

A koszovói háborúban albánok harcolnak a szerbekkel 1999-ben. Az egykori szomszédok ellenségekké váltak, barátok ölik egymást. Danica, a fiatal szerb nő egy kis vegyes lakosú faluban él az Ibar folyó mellett a két fiával. Az asszony a háborúban elesett férjét gyászolja. Egy nap a szomszédságukban élő, súlyosan sebesült koszovói-albán katona keres menedéket nála. Danicának döntenie kell: feladja, vagy megmenti Ramizt. Hamarosan egymásba szeretnek, ám boldogságukat a féltékeny szomszédjuk veszélyezteti.

Rendezte: Michaela Kezele
Főszereplők: Zrinka Cvitesic, Misel Maticevic, Andrija Nikcevic, Milos Mesarovic, Danica Ristovski
Film: dráma/melodráma
20:00-21:40
Apafej
amerikai vígjáték,1999
(BIG DADDY)

A 32 éves Sonny legfontosabb feladatának azt tartja, hogy olyan távolról kerülje el a felnőtt életet, amennyire csak lehetséges. Aztán a sors közbeszól: barátnője megelégeli idétlenségét és faképnél hagyja, mire Sonny, hogy imponáljon, magára vállalja nősülni készülő barátjának ötéves fiát. Ám lehetetlen életmódján továbbra sem változtat, gyereknevelési módszerei pedig enyhén szólva is meghökkentők. Hamarosan összecsapnak körülötte az óvodástársak, az idétlen gyerekdalok és az örök kialvatlanság keltette hullámok.

Rendező: Dennis Dugan
Főszereplők: Adam Sandler, Rob Schneider, Joey Lauren Adams, Kristy Swanson, Leslie Mann, Jon Stewart, Steve Buscemi, Cole Sprouse
Film: humor/musical
20:00-21:30
Petárda
amerikai vígjáték,1996
(BOTTLE ROCKET)

A három havert megöli az unalom a külvárosban. Anthony az igaz szerelmet keresi, Bob családra vágyik, Dignan pedig bűnözői karriert akar befutni. Anthonyt épp kiengedik az elmegyógyintézetből, ahová idegösszeomlás miatt került. Találkozik a haverjával, az ugyancsak labilis személyiségű Dignannal, aki egy nagy buliba akarja belerángatni, melynek célpontja a volt főnöke. Az akcióba beveszik a szánalmas, szomszéd haverjukat, Bobot is. A három haver elképzelése azonban nem egészen a tervek szerint alakul.

Rendezte: Wes Anderson
Főszereplők: Luke Wilson, Owen Wilson, Robert Musgrave, Lumi Cavazos, James Caan
Film: humor/musical
20:05-21:00
A sors hullámain 180.
venezuelai filmsorozat,2011
(NATALIA DEL MAR - NATALIA OF THE SEA)

Domingo meglepődik, amikor meglátja barátnőjét kényszerzubbonyban, és megtudja, hogy Silvia elmegyógyászati kezelés alatt állt. Esteban, aki a lakására hurcolta az elkábított Pasionariát, késdobálást gyakorol a kikötözött szélhámoson, ám Pasionariának sikerül ismét elmenekülnie. Estefania dühöng, amiért Valerio nyíltan Nataliát támogatja, és eszében sincs elválni Luis Manueltől, hogy boldog lehessen riválisa oldalán. Natalia megtalálja a bujkáló Osvaldót, aki be akarja vallani neki bűneit.

Főszereplők: Sabrina Salvador, Manuel Sosa, Juliet Lima, Víctor Cámara, Eduardo Serrano, Flor Elena González, Rosalinda Serfaty, Yul Bürkle, Adrián Delgado, Dora Mazzone, Fedra López, Franklin Virgüez
Sorozatok: dráma/melodráma
20:05-21:00
Gyilkos számok VI./14.
amerikai krimisorozat,2009
(NUMB3RS 614 - AND THE WINNER IS...)

Egy díjátadón, amelyet a televízió élőben közvetít, hirtelen füsttel telik meg a helyiség, és a nagy kavarodásban lába kél rengeteg értékes ékszernek. A felbecsült kár több millió dollárra rúg, és a károsultak listáján több híres színész is szerepel. Dont és csapatát állítják rá az ügyre...

Főszereplők: David Krumholtz, Rob Morrow
Sorozatok: krimi/akció/kaland
20:25-22:05
Krokodil Dundee
ausztrál filmvígjáték,1986
(CROCODILE DUNDEE)

A világszerte nagy sikerrel játszott vígjáték főhőse Mick Dundee kedélyes, és kissé faragatlan krokodilvadász, aki szinte egész életét az ausztráliai őserdőkben töltötte. Ám egy napon felfigyel rá a világ, amikor híre megy, hogy egyik expedíciója során egy krokodil majdnem letépte a fél lábát, ő pedig sebesülten egy teljes héten át vonszolta magát a dzsungelen keresztül segítségért, és csodával határos módon túlélte ezt a kalandot. Sue Carlton, egy vállalkozó szellemű New York-i riporternő elhatározza, hogy felkeresi a hőst és személyesen készít interjút vele. Pénzt és fáradságot nem sajnálva felkutatja Krokodil Dundee-t, hogy együtt - nem kevés kaland árán - rekonstruálják az eseményeket. Ám a sikeren felbuzdulva Sue ráveszi Mick-et, hogy kísérje el őt New Yorkba, ami elképesztő világ egy vadász számára, aki soha nem látott még nagyvárost, és több mint 40 embert egyszerre egy helyen.

Rendezte: Peter Faiman
Főszereplők: Paul Hogan,Linda Kozlowksi,John Meillon,David Gulpilil,Ritchie Singer,Maggie Blinco,Mark Blum,Graham 'Grace' Walker,Rik Colitti,Anne Carliste,Caitlin Clarke
Film: humor/musical
20:30-21:25
Gyilkos sorok X./21.
amerikai krimisorozat,1993
(MURDER, SHE WROTE 1021 - WHEEL OF DEATH)

Cabot Cove-ba vándorcirkusz társulat érkezik. Hamarosan betörések sorozata zavarja meg a kisváros nyugalmát, és a társulat egyik vezetőjét meggyilkolják. Jessica nyomozni kezd.

Főszereplők: Angela Lansbury
Sorozatok: krimi/akció/kaland
20:35-21:35
Doktor House 16.
amerikai orvos-sorozat,2004-2012
(HOUSE, M.D.)

Dr. Gregory House zord külseje és mogorva stílusa első látásra nem éppen bizalomgerjesztő. A különc orvos határozott elve ráadásul a következőképpen hangzik: a betegséget kell kezelni és nem a beteget, hiszen a betegeket csak arra "találták ki", hogy az orvosok munkáját nehezítsék... Öntörvényű, renitens alak, de kétségtelenül hatalmas szaktekintély. Kis csapata csupa lelkes és ígéretes fiatal neurológusból áll, akiket ő maga válogatott ki - persze sajátságos kritériumok alapján. Számára egy dolog fontos igazán: hideg fejjel megoldani az ügyet, vagyis felfedni a betegség mivoltát és bizonyítást nyerni.

Főszereplők: Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Robert Sean Leonard, Omar Epps, Jesse Spencer, Jennifer Morrison, Sela Ward
Sorozatok: dráma/melodráma
20:35-21:00
Így jártam Anyátokkal V./20.
amerikai vígjátéksorozat
(HOME WRECKERS - HOW I MET YOUR MOTHER Y5)

A házbontás

Ted édesanyja újra férjhez megy. Nagyon csalódott, mert bár az anyja másodszor megy férjhez ő még mindig nem jutott előrébb, ezért komoly döntést hoz. Vesz egy házat, ami talán élete eddigi legnagyobb hibája lehet...
Sorozatok: humor/musical
20:40-21:20
Barátok közt 7223-7224.
magyar filmsorozat,2014
A héten történik:
Mónika meghozza a döntést szeretőjével kapcsolatban. Zsófi és Tóbiás Máté ötletére bulit szerveznek a konditeremben. Tóbiás és Zsófi megmentik Máté karácsonyát, majd a nagy karácsonyi ajándékozás közepette Tóbiás meglepő kéréssel áll elő. Az események hatására egy sokak számára egyáltalán nem kedves ismerős tűnik fel a Mátyás király téren.
Sorozatok: családi filmek
20:55-22:25
Nem kívánt kívánság
amerikai filmvígjáték,2008
(THE CHRISTMAS CLAUSE)

Sophie egy elfoglalt családanya, szerető férjjel és három eleven gyerekkel. Amikor minden a feje tetejére áll karácsony előtt, azt kívánja a Mikulástól, hogy bárcsak más életét élhetné. Amikor megkapja, amiről mindig is álmodott, tökéletes házat, munkát, életet, nem vágyik másra, minthogy visszakapja a régit. De előtte el kell rendeznie néhány dolgot az előző életében...

Rendezte: George Erschbamer
Főszereplők: Lea Thompson,Andrew Airlie,Rick Ravanello,Rachel Hayward,Doug Abrahams,Christina Jastrzembska
Film: humor/musical
21:00-21:55
Szalamandra 28.
amerikai filmsorozat,2011
(MI CORAZON INSISTE)

Debora határozott kérése ellenére apja kikotyogja Marcelónak, hogy lánya terhes, és a férfi azonnal sejti, hogy a gyerek tőle van. Andres és Lola együtt töltik a délutánt, és megbeszélik, hogy noha nem lehetnek egymáséi, örökké szeretni fogják egymást. Soledad magához tér az élőhalott állapotból és megszólal.

Főszereplők: Jencarlos Canela, Carmen Villalobos, Angélica María, Ana Layevska, Katie Barberi, Fabián Ríos
Sorozatok: dráma/melodráma
21:00-22:00
Híradósok III/2.
amerikai sorozat,2014
(THE NEWSROOM III. EP. 02)

Megint Rebeccára vár a feladat, hogy megvédje az ACN kábeltévé-társaságot egy esetleges perben. Will megpróbálja megóvni Nealt a kiszivárogtatás okozta következményektől. Charlie és Leona egy ellenséges felvásárlási kísérlet során összetűzésbe keveredik Reese féltestvéreivel, Blair és Randy Lansinggel. Sloan attól tart, hogy Don bűnös lehet a bennfentes információk eladásában. Miközben Maggie-t a lehallgatás etikai oldala foglalkoztatja, Hallie fizeti meg az árát egy késő esti tweetnek.

Rendezte: Greg Mottola
Főszereplők: Jeff Daniels, Emily Mortimer, Sam Waterston, John Gallagher Jr., Alison Pill
Sorozatok: dráma/melodráma
21:00-22:00
Gyilkos számok VI./15.
amerikai krimisorozat,2009
(NUMB3RS 615 - GROWIN' UP)

Don és csapata két férfi titokzatos halálának ügyében nyomoz. A két férfi valaha együtt járt iskolába, ahol az egyik tanáruk szexuálisan zaklatta őket. Don gyanúja szerint az áldozatok szomorú múltjának köze lehet halálukhoz, és a nyomozást ezen a szálon indítja el. Eközben Charlie-nak remek állást kínálnak fel a cambridge-i egyetemen.

Főszereplők: David Krumholtz, Rob Morrow
Sorozatok: krimi/akció/kaland
21:20-22:15
Dr. Csont IX./4.
amerikai krimisorozat,2013
(BONES 9)

Dupla csapda

A Jefferson tagjai, valamint Booth és a nemrég felépült Flynn szövetkeznek, hogy egy preparált hullával előcsalják Christopher Pelant-ot rejtekhelyéről. A kísérletnek azonban tragikus vége lesz, és Booth arra gondol, hogy Flynn összejátszhatott Pelant-tal. Hamarosan Pelant megjelenik az Intézetben és közli Bones-szal, hogy ha megöli, soha nem tudja meg egy női sorozatgyilkos kilétét, aki még szabadlábon van.

Főszereplők: Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin, TJ Thyne, Tamara Taylor, John Francis Daley, Patricia Belcher, Ryan O'Neal, Eugene Byrd
Sorozatok: krimi/akció/kaland
21:20-22:20
A titkok könyvtára I./3.
amerikai kalandfilmsorozat, 2014
(THE LIBRARIANS:AND THE FABLES OF DOOM)

A végzet meséi

Egy ősi titkos szervezet tagjait megesketik, hogy megvédik a világot a hatalmas, mágikus valóságtól, mely a normális érzékelésen túl létezik.



Főszereplők: John Larroquette, Rebecca Romijn, Christian Kane
Sorozatok: krimi/akció/kaland
21:40-00:05
A szupercsapat
amerikai akciófilm,2010
(THE A-TEAM)

A Hannibal Smith ezredes vezette különleges egység a legjobb volt a maga műfajában. Ám egyszer olyan bűnnel vádolták meg a fiúkat, amelyet el sem követtek. Az ítéletet már nem várták meg, hátat fordítottak a seregnek. A csapat ezután is együtt maradt, tagjai privát munkára adták a fejüket. Szakterületük a robbantás, a különböző fegyverek kezelése, a gyengék védelme, a rosszfiúk megleckéztetése. Az életük cseppet sem unalmas, már csak azért sem, mert állandóan a nyomukban kajtat Charissa Sosa, a katonai rendőrség nyomozója, illetve Lynch ügynök a CIA-tól...

Rendező: Joe Carnahan
Főszereplők: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton 'Rampage' Jackson, Sharlto Copley, Patrick Wilson, Gerald McRaney
Film: krimi/akció/kaland
22:00-23:00
Vikingek II./4.
ír-kanadai történelmi kalandsorozat,2014
(VIKINGS)

Ragnar találkozik Ecbert királlyal, ám amikor értesül a Kattegat elleni támadásról, azonnal hazafelé veszi az irányt. Athelstan Wessex területén marad Horik királlyal, ám hamarosan fogságba esik, életét Ecbert menti meg. Ragnar megtalálja családját és rég nem látott rokonokat is üdvözölhet...

Rendezte: Ciarán Donnelly, Ken Girotti, Jeff Woolnough, Kari Skogland
Főszereplők: Travis Fimmel,Katheryn Winnick,Clive Standen,Jessalyn Gilsig,Gustaf Skarsg?rd,Donal Logue
Sorozatok: történelmi/kosztümös film
22:00-23:00
Londoni rémtörténetek 8.
angol sorozat,2014
(PENNY DREADFUL EP. 08)

A klasszikus rémtörténetek legfélelmetesebb karakterei, Dr. Frankenstein és teremtménye, az örökifjú Dorian Gray, boszorkányok és vámpírok keresztezik egymás útját a viktoriánus Londonban. Az új horrorsorozat ezen rémes figurákat hozza össze, megspékelve mindezt egy amerikai pisztolyhőssel, sajátos, hátborzongató művet alkotva ezáltal. Őket béreli fel a gazdag angol úriember, hogy megtalálják a lányát, akinek nyoma veszett. A széria főbb szerepeit Timothy Dalton, Josh Hartnett és Eva Green játssza.

Rendezte: James Hawes
Főszereplők: Josh Hartnett, Timothy Dalton, Eva Green, Reeve Carney, Rory Kinnear
Sorozatok: sci-fi/horror/fantasy
22:05-23:00
V, mint veszélyes II./6.
amerikai-kanadai sci-fi thrillersorozat,2011
(V)

Az ostrom

Erica ellen belső vizsgálatot indítanak, ezért kizárják abból az akcióból, melyet a rendőrség Eli Kohn ellen szervez egy névtelen bejelentés miatt. Ráakadnak a Regiment központjára és ostrom alá veszik. Eli Kohn, tudja, hogy Erica megúszhatja a támadást, ezért őt bízza meg a szervezet további irányításával. Erica, már mint a Regiment vezetője, támadást indít a Látogatók ellen.

Főszereplők: Elizabeth Mitchell, Morris Chestnut, Joel Gretsch, Morena Baccarin, Laura Vandervoort, Lourdes Benedicto, Logan Huffman, Charles Mesure, Scott Wolf
Sorozatok: sci-fi/horror/fantasy
22:10-23:10
Falco - Zsaru a múltból II./1.
francia akciófilm-sorozat, 2014
(FALCO 201 - LIKE BROTHERS)

Egy reggel az erdőben három éves kislányra bukkan a rendőrség, aki véres kismackóját szorongatja. Az orvosi vizsgálat kimutatja, hogy a kislány sértetlen, ám közben kiderül, hogy eltűnt a kislány bátyja, Matthew, és annak két barátja, Adeline és Simon is. Hamarosan Simon megkínzott holtteste is előkerül Matthew elhagyott autója mellett. Vajon Matthew és Adeline követték- e el a gyilkosságot, vagy ők is áldozatok? Alex és társai versenyt futnak az idővel, hogy a fiatalokat megmentsék.

Főszereplők: Sagamore Stevenin, Clément Manuel
Sorozatok: krimi/akció/kaland
22:25-00:15
Hajrá, Bliss!
amerikai filmvígjáték,2009
(WHIP IT!)

Shauna Cross: "Whip it" c. novellája alapján

A 17 éves Bliss egy "alvó" kisvárosban él a szüleivel és azon töri a fejét, hogyan törhetne ki innen. Édesanyja szépségversenyekre ráncigálja őt, de a lánynak nem ez az álma. Egy véletlen folytán meglát egy szórólapot, ahol az austini görkori-derbire keresnek jelentkezőket. A lázadó tini fittyet hány mindenre és mindenkire és titokban beáll a vagány csapatba. Rájön, hogy ez az, amire régóta vágyik: báli ruha helyett sportosan, harsány sminkben, ijesztő álnevekkel száguldozni nyolc keréken egy arénában és harcolni a rivális csapattal...

Rendezte: Drew Barrymore
Főszereplők: Ellen Page,Marcia Gay Harden,Kristen Wiig,Drew Barrymore,Juliette Lewis,Jimmy Fallon,Alia Shawkat,Zoe Bell,Andrew Wilson,Landon Pigg
Film: humor/musical
22:30-23:25
Lángoló Chicago II./19.
amerikai akciófilm-sorozat,2012-2014
(CHICAGO FIRE)

A Doktor House fiatal és ambiciózus Chase dokija ezúttal egy teljesen más szerepben tűnik fel a TV2 képernyőjén. Jesse Spencer ugyanis a Lángoló Chicago című vadonatúj sorozatban fog tüzet oltani társaival együtt. A drámai akció-sorozat a tűzoltók mindennapi életébe enged betekintést nyújtani, így megismerhetjük a hétköznapi hősök emberfeletti harcát a munkájukban, akiknek hivatása az, hogy folyamatosan kockára tegyék az életüket. A szakma rejtelmeibe avatnak be minket a készítők, miközben beleláthatunk egyesek magánéletébe is, és szembesülhetünk a tűzoltók közötti összetartással, ellentétekkel és feszültségekkel...

Főszereplők: Jesse Spencer, Taylor Kinney, Monica Raymund, Eamonn Walker, Charlie Barnett, Lauren German, David Eigenberg
Sorozatok: krimi/akció/kaland
22:35-00:25
Ryan Reynolds, a képzelt szuperhős
amerikai filmdráma,2009
(PAPER MAN)

Richard írói válságban szenved, ezért felesége Claire kérésére pár hétre egy tengerparti kisvárosba költözik, hogy ott írja meg új könyvét. Richard egyfajta szentségnek tekinti magányát, egy olyan védő köpenynek, ami megóvja és biztonságot ad az életben. Van egy képzeletbeli barátja, aki szuperhős ruhában több mint 40 éve mellette áll és segíti a bajban. Élete eljut arra a pontra, amikor ezzel már nem éri be. Ekkor találkozik a 17 éves Abbyvel, akit gyerekkorában egy szörnyű tragédia ért. Richard a lányban saját magányára ismer. És ekkor egy különös barátság veszi kezdetét kettejük között...

Rendezte: Kieran Mulroney,Michele Mulroney
Főszereplők: Jeff Daniels,Emma Stone,Lisa Kudrow,Kieran Culkin,Hunter Parrish,Ryan Reynolds
Film: dráma/melodráma
22:45-00:45
A bűn rendje
amerikai-német misztikus thriller,2003
(THE ORDER - SIN EATER - DIE SEELE DES BÖSEN)

Az egyházon belül évszázadok óta létező titkos rend főpapját meggyilkolják. Az egyik pap, Alex indul Rómába, hogy kivizsgálja a gyilkosság körülményeit. A halott rendfőnök testén olyan különös nyomokat talál, amelyek láttán a jeges rémület fogja el. Az eset kiderítéséhez társakra van szüksége, ezért megbízható kollégáját és egy művészt, akin korábban ördögűzést hajtott végre, hív segítségül.

Rendező: Brian Helgeland
Főszereplők: Heath Ledger, Shannyn Sossamon, Benno Fürmann, Mark Addy, Peter Weller
Film: krimi/akció/kaland
22:55-00:05
Spartacus: Bosszú III./1.
amerikai akciófilm-sorozat, 2012
(SPARTACUS: VENGEANCE 301 - FUGITIVUS)

Miután a gladiátorok sikeresen kitörtek Batiatus iskolájából, a lázadás szikrája lángra kap. Egyre több rabszolga csatlakozik a lázadók seregéhez, Róma polgárai pedig rettegve figyelik az eseményeket. A szenátus végül sereget küld a lázadók ellen, amelyet Gaius Claudius Glaber vezet. Spartacus tehát ismét szembekerül régi ellenfelével, a férfival, aki tönkretette az életét.

Főszereplők: Liam McIntyre, Manu Bennett
Sorozatok: krimi/akció/kaland
23:00-00:05
Shameless - szégyentelenek III./12.
amerikai sorozat,2013
(SHAMELESS)

Az eredeti angol sorozat amerikai változata, melyben egy munkás Chicago-i nagycsalád, Gallagherék szórakoztató mindennapjait követhetjük figyelemmel. Az egészet ez jellemzi. A kínosan vicces és valós mindennapok. Az apuka alkoholista, aki rendszerint a nappali padlóján köt ki, míg a gyerekek suliba járnak, feszegetik a törvény határait, másodállásuk van, és összetartanak. Minden körülmények között.

Rendezte: Mark Mylod, Anthony Hemingway, Steve Shill, Randall Einhorn, J. Michael Muro, Mimi Leder
Főszereplők: William H. Macy,Emmy Rossum,Ethan Cutkosky,Shanola Hampton,Steve Howey,Emma Kenney,Cameron Monaghan,Joan Cusack
Sorozatok: dráma/melodráma
23:10-00:00
Gyilkos elmék: Alapos Gyanú I./7.
amerikai krimisorozat, 2011
(CRIMINAL MINDS: SUSPECT BEHAVIOR 107 - JANE)

Egy sorozatos emberrablási ügy különösen fontossá válik a csapat számára, amikor az üldözött gyilkos egyik áldozatát nem sikerül azonosítani.

Főszereplők: Whitaker Forest
Sorozatok: krimi/akció/kaland
23:40-00:35
Londoni rémtörténetek 8.
angol sorozat,2014
(PENNY DREADFUL EP. 08)

A klasszikus rémtörténetek legfélelmetesebb karakterei, Dr. Frankenstein és teremtménye, az örökifjú Dorian Gray, boszorkányok és vámpírok keresztezik egymás útját a viktoriánus Londonban. Az új horrorsorozat ezen rémes figurákat hozza össze, megspékelve mindezt egy amerikai pisztolyhőssel, sajátos, hátborzongató művet alkotva ezáltal. Őket béreli fel a gazdag angol úriember, hogy megtalálják a lányát, akinek nyoma veszett. A széria főbb szerepeit Timothy Dalton, Josh Hartnett és Eva Green játssza.

Rendezte: James Hawes
Főszereplők: Josh Hartnett, Timothy Dalton, Eva Green, Reeve Carney, Rory Kinnear
Sorozatok: sci-fi/horror/fantasy